1. LJUDET
Ljudet är A och O. Det är standupkomikerns främsta och viktigaste redskap. Se till att skaffa en bra ljudanläggning!

2. LJUSET
Allt ljus på standupkomikern. Denne måste synas så att alla kan se showen och komikerns ansikte. Se till att skaffa scenljus!

3. SCENEN
Standupens upphöjda plats. Scenen bör vara lite högre än marken/golvet och placerad mot en vägg eller en fond, så att alla kan se komikern. Se till att ha en bra scenplats!

4. BORDS- OCH STOLSPLACERING
Vänd inte komikern ryggen. Ingen vill prata med en rygg. En standupkomiker vill kunna ha ögonkontakt med sin publik. Placera publiken så att alla är vända mot scenen vid showstart!

5. ÖPPENHET
Enda kravet på publiken. En publik som vågar vara fördomsfria får en komiker som vågar briljera och ge järnet! Våga skratta och applådera när komikern sagt något kul.

6. NÄRHET
Standup handlar om intimitet. Du får komma in i komikerns värld, denne öppnar sig för er och är där just för ER. Se till att ni sitter nära scenen.

7. KONCENTRATION
Fokus på scenen. Komikern pratar och showar, publiken lyssnar och deltar. Inte tvärtom. Se till att störningsmomenten reduceras.

8. PROFESSIONALITET
Är allt på plats och i ordning? Funkar mikrofonen? Har huvudrätten serverats? Ni har rätt att ställa krav på lokalen ni hyr eller arrangören som fixar ert event. Se till att proffs sköter teknik och logistik!

9. SINNESRO
Rum för förberedelse och andhämtning. Ett rum eller en undanskymd vrå där komikern kan hänga av sig sin jacka, samla sig och förbereda sig. Ta hand om din komiker! Se även till att någon i mikrofonen presenterar komikern på ett enkelt och rättframt sätt. Det förtar lite av effekten att komikern måste ”påa” sig själv.

10. KONTAKTPERSON
Vår och er kommunikationskanal. Sara Liljedahl är vår mycket kompetenta kontaktperson, det är genom henne ni kontaktar komiker. Se till att även ni har en kontaktperson som vi kan kontakta.

NU ÄR ALLT KLART FÖR EN LYCKAD STANDUPSHOW
”Den som går ut för att roa sig – och den som går ut för att bli road”. Standup blir alltid kul med en publik som är ute för att roa sig. Men den kan bli en flopp om publiken sitter med armarna i kors och bara väntar på att bli road. Av den anledningen är det inte ovanligt att två människor som sett samma komiker kan ha helt olika uppfattning om artisten.

– Hur gör jag då om jag hamnat tillsammans med fel publik?
Enkelt! Visa din uppskattning – och du får mycket mer tillbaka!

Standup är nämligen lite som att spela på börsen. Du kan inte vinna om du inte investerar.

Här kan du ladda ner detta som en pdf

  • Hej!
    Vi vet att det är svårt att hitta rätt bland alla komiker som finns idag, låt oss hjälpa dig att hitta rätt komiker till just ditt evenemang.

    Sara Liljedahl, manager/bokare
    Tel: 0735-10 77 77
    Mail: sara@bokastandup.se

bookmark